idioma: 
0 Activitat(s)
TOTAL 0.00 €

Vols continuar navegant per la web o finalitzar la teva pre-reserva ara?


Travesses amb esquís

Travesses guiades amb esquis de muntanya per la Cerdanya, Andorra i Ariege.

La millor manera de realitzar travesses a la muntanya hivernal és amb esquís de muntanya.  

Al Pirineu català les travesses hivernals remunten a principis del segle XX, quan els primers alpinistes van decidir posar-se esquís per fer excursions hivernals de llarga durada i aproximacions per realitzar activitats alpinístiques. La primera travessa hivernal data del 1921, quan es va fer per primera vegada la travessa Núria- La Molina liderada per Lluís Estasen.

La travessa hivernal més espectacular i difícil que es pot realitzar al Pirineu és la travessa de mar a mar. Una activitat que s'ha realitzat molt poques vegades i sempre per persones extremadament expertes.

La primera travessa amb esquís dels Pirineus va ser realitzada per Charles Laporte, nascut a Pau. El 1966, va realitzar una gran travessa amb els esquís de més d'un mes entre Montlluis, a la Cerdanya, i Gabas, a la Vall d'Ossau. Aquella travessa no estava completa ja que faltava el massís del Canigó i les crestes de la Cerdanya, la Vall d'Aspe i el Pirineu de Navarra. Dos anys més tard Charles aconseguia la primera travessa dels Pirineus (TPE). La travessia dels Pirineus és un autèntic esquí de llibertat, creuar una cadena muntanyosa de mar a mar, superant colls, creuant carenes, coronant cims o dormir en refugis perduts en plena natura és una aventura que només es viu una vegada.

La travessa dels Pirineus amb esquís consta d'entre 35 i 45 etapes segons l'itinerari escollit i el nombre de cims ascendits. Aquesta travessa es sol realitzar d'est a oest, del Canigó fins a Navarra. Aquest itinerari creua els llocs importants de l'esquí de travessa pirinenc, des de les Builloses fins Marcadau, culminant grans cims, el Canigó, el Carlit a la Cerdanya, Pica d'Estats a l'Ariège, l'Aneto i molts altres.

Des de la Companyia de Guies de Bellver de Cerdanya us oferim la possibiliat de realitzar travesses hivernals pel Pirineu Català, des de les més fàcils a les més extremes, sempre amb la màxima seguretat i coneixement del medi hivernal.


* llegenda nivells de dificultat
[ home ]   [ Qui Som? ]   [ Estiu ]   [ Hivern ]   [ Formació ]   [ Programes ]   [ Agenda ]   [ Reserva ]   [ Altres ]  [ login ]

guiesdemuntanya.net & x-canyoning.com guies de barrancs i muntanya © 2013
info@guiesdemuntanya.net www.guiesdemuntanya.net 644 31 75 08 contactar
[ nota legal ]  © 2013
* nota: la cistella generarà una pre-reserva de les activitats