idioma: 
0 Activitat(s)
TOTAL 0.00 €

Vols continuar navegant per la web o finalitzar la teva pre-reserva ara?


TMB. Tour del Mont Blanc

Travessa del Tour del Mont Blanc en 8 dies (TMB).

El trèking del Tour del Mont Blanc és una de les millors travesses dels Alps. La Companyia de Guies de Bellver de Cerdanya comptem amb diversos anys d'experiència fent aquest trèking, juntament amb la travessa de Chamonix-Zermatt, és una de les grans clàssiques dels Alps.

El Tour del Mont Blanc és una de les rutes clàssiques, un itinerari de nivell internacional com pocs. Es tracta d'un trèking fascinant on podreu gaudir de grans paisatges, pics nevats, glaceres, petits pobles alpins,... . És un itinerari de llarga distància, el més famós dels Alps i té tot el què podem demanar en una ruta d'aquestes característiques: un recorregut que passa per diferents països, França, Suïssa i Itàlia amb excel·lents vistes, terrenys variats, alts colls i fascinants valls alpines. Per als que sigui la seva primera visita als Alps, l'experiència serà molt satisfactòria i probablement els animi a tornar per aquestes muntanyes a descobrir altres trèkings, i per als que ja coneixeu els Alps, no quedareu descebuts en absolut. No hi ha res millor que caminar per tres països diferents mentre contempleu unes vistes espectaculars. Deixeu-vos guiar pels nostres guies de Bellver de Cerdanya.

L'objectiu és envoltar per complet el massís del Mont Blanc a través de senders que recorren per grans valls en 8 dies.

Malgrat que sigui un recorregut molt conegut, cal tenir en compte que e Tour del Mont Blanc (TMB) és un itinerari exigent, fins i tot per a aquells excursionistes que estiguin en bona forma física i ben preparats.


Descripció de l'itinerari del Tour del Mont Blanc.

Dia 1 - Trobada al poble de La Fayet (França). Sopar i briefing del trèking.

Dia 2 - 1a Etapa de Notre Dame de la Gorge - Refugi de la Croix de Bonhome.

Sortim de La Fayet a primera hora del matí en direcció a Sant Gervais i els Contamines Montjoie fins Notre Dame de la Gorge, on ens deixarà el bus. Des d'aquí caminarem per una antiga calçada romana, travessant prats cap al refugi de Balme. Pujarem per senders deixant en un costat els estanys de Jovets, passant pel Col de Bonhome fins arribar al nostre refugi situat a 2433 metres, on ens prendrem un bon sopar i descansarem.

Fitxa tècnica.
Desnivell positiu: 1269 metres.
Desnivell negatiu: 47 metres.
Desnivell acumulat: 1316 metres.
Distància: 11 Km.
Horari: 5h Parades incloses.
Observacions: L'etapa transcorre en general per un camí ben marcat. Cal portar menjar per a dos dies si no es vol agafar picnic al refugi.
Refugi: Refugi del Col du la Croix de Bonhomme 2.432 m. ***
Serveis: MP, dutxes (aigua calenta d'energia solar).

Dia 3 - 2a Etapa de Le Bonhome - Refugi Elisabetta.

Aquesta és l'etapa més llarga en quant a quilometratge. En aquesta etapa ja ens situem en un ambient més d'alta muntanya, encara que no té molt desnivell es tracta d'una etapa molt llarga. Pujarem cap al Col de Four, on ens sorprendrem de les magnífiques vistes panoràmiques. Baixarem fins al refugi des Mottets, una antiga borda per guardar bestiar que actualment és un còmode refugi. Aquí aprofitarem per dinar i recuperarforces per emprendre l'última pujada del dia fins al Col de la Seigne, frontera amb Itàlia, on ja veurem el Mont Blanc. Des d'aquí baixarem fins al refugi de Elizabetta, on finalitza la jornada.

Fitxa tècnica.
Desnivell positiu: 1010 metres.
Desnivell negatiu: 1147 metres.
Desnivell acumulat: 2157 metres.
Distància: 17,500 Km.
Horari: 6h 30 Parades incloses.
Observacions: L'etapa transcorre en general per un camí ben marcat.
Refugi: Refugi Elisabetta Soldini 2.195 m. ***
Serveis: MP, dutxes (aigua calenta).

Dia 4 - 3a Etapa, Refugi Elisabetta - Refugi Elena.

Jornada còmoda, per recuperar forces. Hi haurà dos trams en autobús, visitarem i dinarem al poble de Courmayeur.
Sortirem del refugi per emprendre la travessa de la vall de Lee Blache per anar a buscar una parada de bus. Des d'aquí ens desplaçarem amb transport públic fins Courmayer, població amb molta història dins el món de l'alpinisme. A Courmayer pararem per visitar la ciutat, menjar, i a la tarda continuarem el nostre recorregut fins arribar al refugi Elena.

Fitxa tècnica.
Desnivell positiu: 209 metres.
Desnivell negatiu: 293 metres.
Desnivell acumulat: 502 metres.
Distància: 10 Km.
Horari: 2h 30 Parades incloses.
Observacions: L'etapa transcorre en general per pista i camí ben marcat.
Refugi: Refugi Elena 2.062 m. ****
Serveis: MP, dutxes (aigua calenta).

Dia 5 - 4a Etapa, Refugi Elena - Refugi Ferret.

Jornada amb una forta pujada, una llarga baixada i amb una vistes espectaculars. Creuant el Col Ferret passarem a Suïssa. Si el temps ho permet es podrà pujar a la Tet du Ferret. Començarem l'etapa pujant fins al Col Ferret. Aquest fa frontera amb Suïssa. Des d'aquí tindrem unes impressionants vistes sobre Les Grans Jorasses i el Triolet. De baixada ens trobarem amb l'Alpage de la Peul, lloc on es poden degustar els formatges de la zona. Continuarem vorejant i baixant amb vistes al Mont Dolent, el seu cim fa frontera entre els tres països. Arribarem al minúscul poblet de Ferret on ens esperen uns fantàstics prats en un idíl·lic entorn d'alta muntanya.

Fitxa tècnica.
Desnivell positiu: 495 metres.
Desnivell negatiu: 837 metres.
Desnivell acumulat: 1232 metres. (Més 354 metres si pugem a Tet de Ferret).
Distància: 12 Km.
Horari: 5h Parades incloses.
Observacions: L'etapa transcorre en general per un camí ben marcat.
Si el temps és bo podem pujar fins a la Tête de Ferret 2.713 m. on hi ha molt bones vistes. Ens podem avituallar la Fouly a 2 km de Ferret.
Refugi: Pensió Col de la Fenêtre ***
Serveis: MP, dutxes (aigua calenta).

Dia 6 - 5a Etapa, Ferret - Grand Saint Bernard.

Jornada amb vistes espectaculars, en la qual podrem veure llacs alpins i que ens portarà al mític Hospice del Coll del Grand Sant Bernat.
En aquesta etapa per uns moments tornarem a entrar Itàlia a través del Col de Fenêtre, posteriorment entrarem a Suïssa pel Grand Saint Bernard.
Realitzarem una petita variant del Tour clàssic del Mont Blanc per conèixer un lloc mític dels Alps, al Col del Grand Saint Bernard. Començarem pujant serpentejant per impressionants vessants alpines, fins a arribar als llacs de Fenêtre amb una gran perspectiva sobre el massís del Mont Blanc. Ascendirem fins el Col de Fenêtre per entrar temporalment una altra vegada a Itàlia. Una forta baixada ens deixarà sobre l'antiga calçada romana que donava accés al Grand Saint Bernard. Fantàstica etapa amb l'al·licient de passar prop de tres llacs, i allotjar-nos a l'Hospice de St. Bernard, un dels allotjaments més mítics dels Alps.

Fitxa tècnica.
Desnivell positiu: 1024 metres.
Desnivell negatiu: 255 metres.
Desnivell acumulat: 1279 metres.
Distància: 11 Km.
Horari: 5h 45 Parades incloses.
Observacions: L'etapa transcorre en general per un camí ben marcat, exceptuant els trams compresos entre els llacs de la Fenêtre i la baixada del coll de la Fenêtre d'en Haut i l'Hospice.
És recomanable fer una visita al Museu del Coll per poder veure i acariciar els famosos gossos i alhora entendre millor la història del lloc.
Podem avituallar-nos, si cal, a les parades del Coll,
Refugi: Hospice du Col du Grand Saint Bernard 2.469 m. **
Serveis: MP, dutxes (aigua calenta).

Dia 7 - 6a Etapa, Grand Saint Bernard - Ferret - Champex.

Jornada que ens portarà per camins històrics, espectaculars i veritables obres d'enginyeria de l'època. Haurem de fer un desplaçament en autobús de Ferret a Champex. En aquesta etapa creuarem dos colls pels antics camins que els mulers i les seves cavalleries proveïen l'Hospice de St. Bernard. La jornada transcorre per uns paratges que ens proporcionaran unes magnífiques vistes sobre el Grand Combin, el Mont Vetllen i com no del Mont Blanc. De nou a Ferret amb transport públic ens desplaçarem fins Champex.

Fitxa tècnica.
Desnivell positiu: 499 metres.
Desnivell negatiu: 1278 metres.
Desnivell acumulat: 1777 metres.
Distància: 12 Km.
Horari: 4h 45 Parades incloses.
Observacions: L'etapa transcorre en general per un camí ben marcat.
Etapa molt bonica i interessant pels seus camins escarpats. En cas de pluja, tempesta o neu cal evitar-la. Ens podem avituallar a La Fouly o a Orsiers.
Refugi: Gite Bon Abri - Champex d'en haut 1.444 m. ****
Serveis: MP, dutxes (aigua calenta).

Dia 8 - 7a Etapa, Champex - Trient.

És la jornada més alpina, ja que transcorre per senders amb desnivells molt pronunciats e incòmodes de caminar. És la jornada amb més hores de marxa del TMB. Etapa dura d'alta muntanya. Sortirem d'hora per aprofitar la frescor del dia ja que ens espera una forta pujada cap a la Fenêtre d'Arpette, un port impressionant emplaçat en un paratge d'alta muntanya espectacular. Des d'aquí tenim una bonica vista de la Glacera de Trient. Una forta i llarga baixada i després d'una parada amb vistes sobre la cascada de seracs de la glacera, el camí ens conduirà fins al poble de Trient on ens allotjarem i podrem degustar la típica fondue.

Fitxa tècnica.
Desnivell positiu: 1221 metres.
Desnivell negatiu: 1368 metres.
Desnivell acumulat: 2589 metres.
Distància: 10 Km.
Horari: 9h Parades incloses.
Observacions: L'etapa transcorre el 30% per camí ben marcat i el 70% de camí restant és per terreny d'alta muntanya. Etapa alpina molt bonica i interessant. En cas de pluja, tempesta o neu cal evitar-la. En el transcurs d'aquesta etapa podrem veure els famosos Bissé del Valais. Podem avituallar si cal a Trient.
Refugi: Refugi Gite Bon Abri - Champex d'en haut 1.444 m. ***
Serveis: MP, dutxes (aigua calenta).

Dia 9 - 8a Etapa, Trient - Montroc.

Última etapa, amb una forta pujada al Coll de la Balme i amb molt bones vistes sobre el Mont Blanc. Dia per gaudir d'una bella etapa amb estupendes vistes del Mont Blanc. Arribarem al coll de Balme i entrarem a França a través de la vall de Chamonix. Baixem cap al poble de Montroc, des d'on ens traslladarem a la Fayet. Final del nostre trèking del Mont Blanc. Allotjament , sopar i fi del Tour del Mont Blanc.

Fitxa tècnica.
Desnivell positiu: 1098 metres.
Desnivell negatiu: 1032 metres.
Desnivell acumulat: 2157 metres.
Distància: 12,500 Km.
Horari: 4h 45 Parades incloses.
Observacions: L'etapa transcorre per un camí ben marcat.
Per tornar a La Fayet es farà amb transport públic.

Fitxa tècnica de tot el Tour del Mont Blanc.
Desnivell total acumulat: 13.009 metres.
Quilòmetres totals acumulats: 96 Km + 40 km de transfer amb autobús
Horari total invertit: 39 h 40 'amb parades incloses.
Total dies: 8

Dates organitzades: Juliol, del 18 al 30. Agost, del 2 al 14 i del 18 al 30.

Grup mínim:    4 Participants.
Grup màxim: 12 Participants.

Equipatge a portar obligatori:

 • Roba còmoda i adequada per caminar en muntanya. (Samarretes màniga curta / llarga transpirables, pantalons convertibles, jersei polar de 100, jaqueta polar amb membrana paravent, jaqueta Gore-tex o similar, pantalons lleugers impermeables, 2 parells de mitjons de tresk, guants)
 • Roba per canviar-se al refugi.
 • Per dormir als refugis i a les Gites n'hi ha prou amb portar un sac llençol fi.
 • Barret o gorra.
 • Crema solar.
 • Ulleres de sol.
 • Botes còmodes de mitja canya amb gore-tex.
 • Motxilla de 35L a 45L.
 • Camelbak o cantimplora d'1/5L a 2L.
 • Bastons telescòpics de trèking.
 • Navalla i llanterna tipus frontal.
 • Polaines per la neu.
 • Bossa d'higiene personal.
 • Medicines personals.
 • Xancletes lleugeres de dutxa.
 • Documentació (DNI i targeta federativa).

Equipatge optatiu:

 • Prismàtics (recomanable).
 • Equip de fotografia (recomanable).
 • MP3.
 • Llibre.
 • Cartografia de la zona.

Nota: Per evitar que la motxilla ens pesi molt durant el trèking és imprescindible portar el just i necessari. Una motxilla ben feta ens ha de pesar 6,5 kg aprox, amb aigua inclosa i no pot sobrepassar els 10 kg.

Nota: Part de l'equipatge que no utilitzarem durant el trèking, com roba per al viatge en general, es podrà quedar a la gite del primer dia mentre realitzem el trèking.

Clima dels Alps:
Durant l'estiu les temperatures són en general agradables, entre 18 i 23 graus al matí i refrescant bastant a la nit. Segons guanyem altitud als colls i en terreny de més alta muntanya les temperatures baixaran. És probable que a les tardes hi hagui tempestes i fins i tot en ocasions nevades.

Diners: Durant el transcurs pels Alps Suïssos i per cobrir despeses del pícnic de mig dia i altres coses.

Comunicacions via telefonia: Els usuaris de telèfons mòbils tenen cobertura per diversos operadors.

Vacunes: No és necessària cap vacuna. És recomanable portar la targeta de la seguretat social i l'imprès de desplaçament E-111, aquest imprès es demana a l'ambulatori. També és recomanable portar una farmaciola personal i estar federat. 

Fotografia: L'electricitat és igual que a Espanya i els endolls són compatibles amb els nostres.

Tarifes del programa TMB, 8 dies (per persona):
Grup de 4 persones: 850 €
Grup de més de 4 persones: 815 €
Grup de més de 6 persones: 650 €
Grup de més de 8 persones: 570 €
Grup de més de 10 persones: 550 €

El preu inclou:

 • Guia de muntanya titulat amb acreditació UIMLA o UIAGM.
 • Trasllats interns: de la Fayet a Notre Dam de la Gorge. De La Cantina de Visage - Courmayeur - Arnuva. De Ferret a Champex. De Montroc a La Fayet
 • Allotjament en refugis o albergs de muntanya durant el trèking amb mitja pensió.
 • Assegurança d'assistència i Responsabilitat Civil.

El preu no inclou:

 • El desplaçament fins Servoz.
 • La dos sopars a La Fayet i els menjars i begudes durant el trek.
 • Despeses imprevistos provocats per circumstàncies no controlables com cancel·lacions o retards de vols, desastres naturals, problemes atmosfèrics, avaries, pèrdues o retard de l'equipatge, causes de força major etc.
 • Extres personals.
 • Cap altre servei no especificat en l'apartat de (inclou).

Inscripcions TOUR DEL MONT BLANC:
Per a la reserva del viatge, es realitzarà un ingrés del 20% de l'import per persona. S'ha d'omplir per part de tots els participants el full d'inscripció i se'ns enviarà juntament amb el justificant de pagament. No es considerarà cap inscripció en ferm fins que s'hagin realitzat els requisits anteriorment esmentats.

El pagament es pot fer per transferència bancària al compte de la Companyia de Guies de Bellver de Cerdanya que apareix a la fitxa d'inscripció, i enviar el justificant bancari bé per mail a guiesdemuntanya@gmail.com, indicant el nom del participant i viatge a realitzar.

Amb una antelació mínima de almenys 20 dies abans de la data de començament del viatge, s'haurà d'haver pagat l'import total d'aquest. Una vegada realitzat l'últim pagament, es remetrà la documentació a l'adreça electrònica o postal que ens indiqui el client.

Si per alguna circumstància de força major i documentada, s'hagués d'anul·lar el viatge un cop pagat, es realitzarà els tràmits corresponents per reclamar la devolució de tot o part de l'import del viatge (depèn de les condicions contractades). Igualment hi poden haver despeses de cancel·lació del paquet d'agència, depenent de l'antelació de l'anul·lació.

 


* llegenda nivells de dificultat
[ home ]   [ Qui Som? ]   [ Estiu ]   [ Hivern ]   [ Formació ]   [ Programes ]   [ Agenda ]   [ Reserva ]   [ Altres ]  [ login ]

guiesdemuntanya.net & x-canyoning.com guies de barrancs i muntanya © 2013
info@guiesdemuntanya.net www.guiesdemuntanya.net 644 31 75 08 contactar
[ nota legal ]  © 2013
* nota: la cistella generarà una pre-reserva de les activitats