idioma: 
0 Activitat(s)
TOTAL 0.00 €

Vols continuar navegant per la web o finalitzar la teva pre-reserva ara?


Raquetes de neu a la Cerdanya- Builloses

Raquetes de neu a la Cerdanya. Les Builloses, Llac de la Pradella, Llac de les Buillosetes, Llac del Racó, Llac Llarg i Estany Negre.

Aquesta és una de les rutes més boniques amb raquetes de neu a la Cerdanya, Pirineu Oriental. El nostre itinerari de raquetes comença al pàrquing del Pla dels Avellans situat aproximadament a 1700 metres, (és possible trobar neu a la carretera, preveure cadenes) on prendrem direcció cap a l'estació d'esquí de Font Romeu, un cop aquí, ens començarem a endinsar per un sender amb molta vegetació forestal, que ens remuntarà fins a un replà on aprofitarem per fer un petit descans, aquí deixarem el sender i ens endinsarem al bosc obrint camí amb les raquetes de neu, per anar a buscar el primer llac anomenat La Pradella, si aquest es troba congelat el creuarem pel mig fins arribar a un petit refugi (no guardat, La Pradella) on aprofitarem per beure una mica i descansar.

Seguirem la nostra ruta en direcció al llac més famós de la Cerdanya, el llac de Les Builloses, aquest llac va ser construït entre el 1903 i el 1910 per generar electricitat pel famos Tren Groc, abans, però, haurem de remuntar un petit coll on, si el dia acompanya tindrem unes vistes espectaculars: El Pic del Carlit, el Pic del Tossal Colomer, Puig Peric, Cambre d'Aze, entre d'altres. Ja al refugi de les Builloses ens prendrem un bon pic-nic per agafar forces mentre gaudim de les vistes. 

Ara comença el descens, on tenim dues opcions:
A-Agafar la carretera nevada fins al cotxe, 4km aprox de baixada suau.

B-Prendrem direcció a les Buillosetes, el Llac del Racó, el Llac Llarg i finalment el Llac Negre, tots aquests en funció de com estiguin de congelats els podrem creuar per sobre amb les raquetes de neu, després del llac Negre agafarem un sender que baixa fins al mateix pàrquing. Sens dubte aquest és un dels millors itineraris de raquetes de neu de la Cerdanya, amb unes vistes espectaculars i molt complet.

El llac de les Builloses es va construir per fer energia per al Tren Groc, aquest té una superfície de 1,49 km, està situat a 2016 mts i la seva profunditat màxima és de 25 metres. Actualment  pertanyen a Llívia, població que té el dret a la pastura del bestiar, segons l'acord del Tractat dels Pirineus 1659. Klica aqui per mes informacio.

Requisits:
El treking de raquetes de neu a les Bulloses està dirigit a persones que habitualment practiquen algun esport o estan acostumats a caminar. Recorregut total, 5 hores aproximadament.

Desnivell aprox: 400mts
Distància aprox: 10Km
Temps total recorregut: De 4 a 5:30h

Material necessari per l'activitat:

 • Roba còmoda i adequada per caminar a la muntanya hivernal.
 • Jaqueta Gore-tex o similar.
 • Barret o gorra.
 • Ulleres de sol / torb.
 • Polaines.
 • Crema solar.
 • Botes còmodes de mitja canya o canya alta.
 • Motxilla de 25L a 35L
 • Camelbak o cantimplora d'1/5L a 2L
 • Dinar, picnic i beguda.

Època: desembre a març

Què inclou el preu:

 • Guia acompanyant de la Cerdanya titulat amb homologació UIMLA.
 • Assegurança d'accidents i responsabilitat civil.
 • Raquetes de neu TSL i bastons.

No inclou: El transport i allotjament.

Tarifes:

 • 2 participants: 45€ Pax.
 • De 3 a 10 participants: 35 Pax.
 • Mes de 10 participants: 30€ Pax.

Història dels llacs de les Builloses. La Cerdanya Pirineu Oriental
Hi ha una llegenda que explica que en aquests llacs havia fades "dones d'aigua", un pastor del poble de Enveig fa molts anys va dir que en va pescar una, i era tan maca que es va enamorar a l'instant d'ella, però les fades tenen el poder de esvair-se ràpidament, tot i que el pastor va aconseguir casar-se amb ella. Però un dia la "dona d'aigua" i el pastor es van enfadar i ella es va esfumar.


* llegenda nivells de dificultat
[ home ]   [ Qui Som? ]   [ Estiu ]   [ Hivern ]   [ Formació ]   [ Programes ]   [ Agenda ]   [ Reserva ]   [ Altres ]  [ login ]

guiesdemuntanya.net & x-canyoning.com guies de barrancs i muntanya © 2013
info@guiesdemuntanya.net www.guiesdemuntanya.net 644 31 75 08 contactar
[ nota legal ]  © 2013
* nota: la cistella generarà una pre-reserva de les activitats