idioma: 
0 Activitat(s)
TOTAL 0.00 €

Vols continuar navegant per la web o finalitzar la teva pre-reserva ara?


Llacs de les Builloses

Senderisme a la Cerdanya, visita guiada pels estanys de les Builloses, Llac de la Pradella, Llac de les Buillosetas, Llac del Raco, Llac Llarg i Estany Negre.

Aquest treking és un dels més bonics de la Cerdanya (Pirineu Oriental). La seva característica principal són les espectaculars vistes que ens ofereix. El nostre itinerari recorre entre boscos frondosos on anirem rodejant llacs de alta muntanya amb unes espectaculars vistes. (Aquests llacs a l'hivern queden congelats i amb les raquetes de neu es poden creuar per sobre).

El nostre treking de las Builloses comença al pàrquing del Pla dels Avellans (Segons l'època, haurem d'agafar un bus per arribar al Pla dels Avellans, ja que esta regularitzat), on prendrem direcció cap a l'estació d'esquí de Font Romeu, un cop aquí, ens començarem endinsar per un corriol amb molta vegetació forestal, aquest ens portara fins a un replà que aprofitarem per fer un petit descans, deixarem el sender i ens endinsem al bosc per anar a buscar el primer llac anomenat La Pradella, vorejarem el llac fins arribar a un petit refugi (no guardat) per beure una mica.
Seguim la nostra ruta en direcció al llac més gran de la Cerdanya, Les Builloses, aquest llac va ser construït entre el 1903 i 1910 per proveir electricitat al famós Tren Groc. Ja al refugi de les Builloses aprofitarem per prendre'ns un bon pic-nic mentre gaudim d'unes bones vistes. Ara comença el descens, primer anirem en direcció a les Buillosetas, el Llac del Racó, el Llac Llarg i finalment el Llac Negre, després d'aquest agafarem un sender que baixa fins al mateix pàrquing del cotxe. Sens dubte aquest és un dels millors trekings de la Cerdanya.

Requisits:
El treking de la Builloses està dirigit a persones que habitualment practiquen algun esport o estan acostumats a caminar. Rocorregut total de 5 hores aproximadament.

Desnivell aprox: 400mts
Distancia aprox: 8km

Material necessari per l'activitat:

 • Roba còmoda i adequada per caminar a muntanya.
 • Jaqueta Gore-tex o similar.
 • Barret o gorra.
 • Crema solar.
 • Botes còmodes de mitja canya o canya alta.
 • Motxilla de 25L a 35L.
 • Camelbak o cantimplora d'1/5L a 2L.
 • Bastons telescòpics de trèking.
 • Dinar (pícnic i beguda).

Època: De maig a octubre.

Què inclou el preu:

 • Guia acompanyant de la Cerdanya titulat amb homologació UIMLA.
 • Assegurança d'accidents i responsabilitat civil.

No s'inclou: El transport i allotjament.

Tarifes: 30 € / persona (grup mínim 5 pax)
            20€ / persona (mes de 10 participants)

Petita història dels llacs de les Builloses. La Cerdanya, Pirineu Oriental

Hi ha una llegenda que explica que en aquests llacs havien fades "dones d'aigua", un pastor del poble de Enveig fa molts anys va dir que pesco 1, i era tan maca que es va enamorar a l'instant d'ella, però les fades té el poder de esvair ràpidament, tot i que el pastor va aconseguir casar-se amb ella, fins que un dia la "dona d'aigua" i el pastor es van enfadar s'esfumo.
El llac de les Builloses es va construir per fer energia per al Tren Groc, aquest té una superfície de 1,49 km, aquesta situat a 2016 mts i la seva profunditat màxima és de 25 metres. Actualment això llacs pertanyen a Llívia i tenen el dret a la pastura del bestiar, segons el acuerodo del Tractat dels Pirineus 1659.


* llegenda nivells de dificultat
[ home ]   [ Qui Som? ]   [ Estiu ]   [ Hivern ]   [ Formació ]   [ Programes ]   [ Agenda ]   [ Reserva ]   [ Altres ]  [ login ]

guiesdemuntanya.net & x-canyoning.com guies de barrancs i muntanya © 2013
info@guiesdemuntanya.net www.guiesdemuntanya.net 644 31 75 08 contactar
[ nota legal ]  © 2013
* nota: la cistella generarà una pre-reserva de les activitats