idioma: 
0 Activitat(s)
TOTAL 0.00 €

Vols continuar navegant per la web o finalitzar la teva pre-reserva ara?


Esquí de Muntanya

Esquí de muntanya als Pirineus

L'esquí de muntanya o travessa, es podria definir com a disciplina de muntanyisme que es desenvolupa sobre "les fustes" els esquís. Sota la denominació de l'esquí de muntanya hi ha el concepte de muntanyisme en què se citen altres modalitats com l'esquí alpí o fora pista. Encara que l'esquí de travessa s'estén gràcies a l'esquí alpí és molt anterior a aquest. Al Pirineu Oriental (la Cerdanya), Andorra o l'Ariège és una modalitat esportiva cada vegada esta mes a l'alça.

Els Pirineus són una serralada extensa, d'una gran varietat i riquesa enorme. Malgrat la seva grandesa, aquestes muntanyes estan creades a escala humana. Són especialment acollidores a l'estiu, quan les valls s'obren a un bon nombre de excursionistes a la recerca d'espais naturals. I mes encara quan a l'hivern els boscos es cobreixen de neu, les pedres desapareixen i les muntanyes canvien la fisonomia. Llavors és quan els aficionats a l'esquí de muntanya, cada vegada mes nombrosos, preparen els esquís i esperen que caiguin les primeres nevades per iniciar la temporada.

L'esquí de muntanya o travessia és un esport entre l'alpinisme i l'esquí. Consisteix bàsicament en desplaçar-nos per la muntanya cuant té neu amb els esquís als peus, utilitzant a la pujada les pells de foca a la sola dels esquís i en el descens ens les traurem per poder lliscar en la baixada.

L'esquí de muntanya és un mitjà ideal per desplaçar-nos en l'alta muntanya a l'hivern. L'esquí de travessia ens permet fer sortides ràpides d'un matí o de diversos dies fins i tot setmanes. Als Pirineus tenim infinitat de cims per pujarlos. La temporada acostuma a començar al novembre fins a la primavera.

El Pirineu és una inesgotable font de motivació per al col·lectiu de l'esquí de muntanya o travessa, nosaltres estem ubicats al Pirineu Oriental, concretament a la Bellver de Cerdanya, la Cerdanya, aquesta ubicació ens permet accedir a diversos punts del Pirineu, des de la Cerdanya a Andorra ia l'Ariege. Són tres magnífics sectors per a la pràctica de l'esquí de muntanya ja que ens permet multitud d'itineraris amb diferents dificultats.

Pautes de seguretat i coneixements tècnics, per gaudir amb seguretat esquí del muntanya.

  • Tècniques i coneixements propis de l'esquí de travessa d'ascens i descens.
  • Coneixements de la neu i les allaus.
  • Tècniques d'alpinisme bàsic, imprescindibles per moure'ns en l'alta muntanya, ús de piolets, grampons i corda.
  • Tècniques d'esquí fora pista, són les tècniques de descens amb esquís amb neus no tractades
  • Coneixements generals amb els esports de muntanya, orientació, meteorologia, preparació física, alimentació i primers auxilis.

L'esquí de muntanya requereix un material i un equip específic; esquís de muntanya, botes, fixacions, ganivetes, pells de foca, bastons, motxilla, pala, ARVA, i sonda.


* llegenda nivells de dificultat
[ home ]   [ Qui Som? ]   [ Estiu ]   [ Hivern ]   [ Formació ]   [ Programes ]   [ Agenda ]   [ Reserva ]   [ Altres ]  [ login ]

guiesdemuntanya.net & x-canyoning.com guies de barrancs i muntanya © 2013
info@guiesdemuntanya.net www.guiesdemuntanya.net 644 31 75 08 contactar
[ nota legal ]  © 2013
* nota: la cistella generarà una pre-reserva de les activitats