idioma: 
0 Activitat(s)
TOTAL 0.00 €

Vols continuar navegant per la web o finalitzar la teva pre-reserva ara?


Llistat de Barrancs

Barranquisme guiat a la Cerdanya

Important llegir: La dificultat de tots els barrancs varia en funció del cabal d'aigua. Els participants hauran de ser conscients de l'activitat contractada, el guia hi és per assessorar-vos dels perills. Tots els preus són sense IVA. Els participants han d'estar a l'altura de l'activitat contractada. Si no teniu clar el vostre nivell truqueu-nos sense cap compromis i us ajudarem. Els preus varien en funció del grup. Totes les fotos són de la  col·lecció de Companyia Guies de Bellver de Cerdanya, la còpia de fotos esta penada per la llei.

IMPORTANT!!
Si us plau ajuda al col·lectiu de guies titulats, demanant la identificació necessària abans de contractar una activitat. La credencial amb la qual s'ha d'identificar un guia espanyol és un carnet de la AEGM (Associació Espanyola de Guies de Muntanya), aquí deixo una foto del meu. Tots els guies titulats i membres de l'associació han de disposar d'un carnet com aquest on descriu la modalitat de la qual està titulat, en cas de no disposar del carnet es pot identificar amb un logotip de l'associació. Si no disposa de cap credencial, us està prenent el pèl i perjudicant la nostra professió. Moltes gràcies per col·laborar!!.

Al carnet hi pot haver diverses titulacions:

  • Guia d'alta muntanya.
  • Tècnic esportiu d'alta muntanya.
  • Guia acompanyant de mitja muntanya.
  • Guia de barrancs.
  • Guia d'escalada en roca.

Tots aquets barrancs descrits es troben al Pirineu Oriental Català i Francès (La Cerdanya), a la alta Garrotxa (Girona), al Berguedà, Alt Urgell, el Ripollès i a l'Ariège

BARRANCS A LA VALL DE RIBES (Propers a Barcelona)

El Freser inferior. Nivell Iniciació.

El barranc del Freser inferior es un descens d'iniciació ideal per a famílies amb nens a partir de 7 anys. És un descens aquàtic i fàcil, on ens trobarem amb algun ràpel i petits salts de fins a 4 o 5 metres. El barranc del Freser inferior ho podem combinar amb el barranc del Salt del Grill ja que està situat a la mateixa zona. La seva millor estat per baixar aquest barranc és a la primavera ia l'estiu. Barranc pròxim a Barcelona ia la Cerdanya

Requeriments mínims: Per fer el barranc del Freser Inferior nomes cal saber nedar i no tenir por de l'aigua. Activitat ideal per iniciació i per a famílies.

Fitxa tècnica:
Situació: Ribes de Freser, Ripolles. A 1:30h de Barcelona.
Edat mínima: 7 anys.
Dificultat: Fàcil / Familiar.
Què té: Salts, tobogans, ràpel.
Aquàtic: Si.
Millor època: Estiu.
Durada: 3 hores aprox.
Aproximació: 40min
Retorn: 10 min.
Observacions: Millor combinar amb el Salt del Grill.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/3 

Barranc del Salt del Grill. Nivell Iniciació.

El barranc del Salt del Grill és un petit barranc d'iniciació en el que ens trobarem diferents obstacles durant la progressió del riu. És un barranc molt curt i és un afluent del riu Freser. El Salt del Grill és un descens amb molt desnivell, ja que ens trobarem amb un ràpel de 40 metres i algun al voltant dels 20 metres. Un cop finalitzat lo millor és continuar per riu Freser, on ens trobarem amb petits salts i desgrimpades fins a gairebé arribar al pàrquing del cotxe. El barranc del Salt del Grill és un descens apte per a tots els públics, incloses les famílies amb nens petits (mínim de 8 anys). Es tracta d'un barranc aquàtic, ideal per realitzar-lo a la primavera i estiu. Molt proper a Barcelona, 1:30 h aprox

Requeriments mínims: Per fer el barranc del Salt del Grill no ens cal una experiencia previa, es important no tenir vertigen.

Fitxa tècnica:
Situació: Ribes de Freser, Ripolles. A 1:30h de Barcelona.
Edat mínima: 12 anys.
Dificultat: Fàcil.
Què té: Salts, tobogans, ràpel.
Aquàtic: Si.
Millor època: Primavera / Estiu.
Durada: 3 hores aprox.
Aproximació:
Retorn: 10 min.
Observacions: Ràpel de 40 metres.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/3 

Barranc o Torrent de la Corva. Nivell Avançat.

El barranc o torrent de la Corva és un clàssic de la zona del Ripollès (molt a prop de Barcelona) és un canó ben excavat i dividit en tres trams (recorregut en el qual no hi ha ressalts i hem de caminar). Al torrent de la Corva el més destacable són els seus ràpels, un d'ells passa per sota d'un enorme arc de roca natural amb un color de roca rogenc. El barranc de la Corva es pot realitzar durant tot l'any, a causa de que és poc aquàtic, el seu millor moment per realitzar-lo es  la primavera, ja que és quan el seu cabal és més elevat a causa de les pluges. El barranc de la Corva es caracteritza per la seva multitud de rapels, algun d'ells ronda els 30 metres, podríem dir que és un bon descens per perfeccionar la tècnica del ràpel. El torrent de la Corva és de nivell mitjà, no cal saber nedar ja que no és molt aquàtic i no té gorgues profundes.

Requeriments mínims: Per fer el torrent de la Corva cal tenir una bona condició física i bon domini de la tècnica de ràpel.

Fitxa tècnica:
Situació: Ribes de Freser, Ripolles. A 1:20h de Barcelona.
Edat mínima: 14 anys.
Dificultat: Mitjana.
Què té: Ràpel.
Aquàtic: Si.
Millor època: Primavera / Estiu.
Durada: 3 hores aprox.
Aproximació: 10 min.
Retorn: 1h
Observacions: Molts ràpels.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/4 

Barranc o gorgues de Núria. Nivell Expert.

El barranc de Núria podríem dir que és un dels millors de Catalunya. Es tracta d'un descens tècnic, molt aquàtic i amb algun pas compromès on haurem de demostrar les nostres bones habilitats en la pràctica del barranquisme. Engorjat molt format degut al seu cabal permanent i amb algun tram estret i complicat. En aquest descens ens trobarem amb salts de 12 metres, diversos tobogans, algun 18 metres, desgrimpades i ràpel. El Núria es divideix en dos trams: la part superior, és curta però molt intensa, amb tobogans, salts i 2 rapels,  la inferior és més llarga i una mica menys tècnica però mes física, també tenim salts, tobogans, desgrimpades, caos de blocs i rapel. Els professionals de la Companyia de Guies de Bellver de Cerdanya ens coneixem el barranc de Núria a la perfecció ja que amb el pas del temps, nosaltres mateixos, els Guies de Bellver, ho hem anat reequipant amb instal·lacions noves. El Nuria no és un barranc d'iniciació a causa dels seus grans salts, tobogans i l'abundància d'aigua. Cal destacar que té un accés d'una hora i mitja. El Barranc de Nuria només apte per a gent amb una preparació física i tècnica adequada. Queda a prop de Barcelona 1:30 h aprox i a 1h de Puigcerdà. Sens dubte el barranc de Núria és un dels millors del Pirineu Oriental Català.

Requeriments mínims: Per fer el barranc de Nuria es aconsellable dominar la tècnica de ràpel, no tenir vertigen, saber nedar amb soltesa i una bona condició física. Té un accés de 1:30 minuts.

Fitxa tècnica:
Situació: Ribes de Freser, Ripolles. A 1:30h de Barcelona.
Edat mínima: 18 anys.
Dificultat: Alta.
Què té: Salts, tobogans, ràpel.
Aquàtic: Si.
Millor època: Primavera / Estiu.
Durada: 4 hores aprox.
Aproximació: 1:30h
Retorn: 20 min.
Observacions: Tobogans de més de 17 metres i salts de 12 metres.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/5 

BARRANCS AL BERGUEDÀ (Propers a Barcelona)

Barranc dels Empedrats. Nivell Iniciació.

El barranc dels Empedrats, és una petita joia desconeguda situada al parc natural del Cadí Moixeró, es tracta d'un barranc bonic (aigua cristal·lina) i adequat per a la iniciació o per a famílies amb nens petits, 8 anys.

El barranc del Empedrats té un caràcter aquàtic, amb el color de l'aigua blau turquesa i sense massa complicacions, petits ressalts, ràpel, tobogan i salts. El descens del Empedrats està situat a prop de Bagà, al Berguedà. Té un còmode i bonic accés que va paral·lel al riu fins arribar a la capçalera del barranc.  Ja dins del barranc del Empedrats el primer que ens trobarem és un tobogan d'uns 6 metres, i al llarg del barranc  tindrem salts i ràpels. Sens dubte el barranc dels Empedrats és una bona alternativa per passar un matí divertit. Cal destacar que està dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró i s'ha de demanar permís per fer el descens.

Requeriments mínims: El barranc dels Empedrats es apte per a tothom, iniciats, persones amb por, famílies amb petits (a partir de 8 anys). Molt bonic.

Fitxa tècnica:
Situació: Bagà, Berguedà. A 1:30h de Barcelona.
Edat mínima: 10 anys.
Dificultat: Fàcil.
Té: Salts, tobogan, ràpel.
Aquàtic: Si.
Millor època: Primavera / Estiu.
Durada: 3 hores aprox.
Aproximació: 40 min.
Retorn: 15 min.
Observacions: Aigua blau turquesa. Avisar amb antelació, necessita permís del Parc Natural del Cadí- Moixeró.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/3 

Barranc del Pas de l'Escalell. Nivell Expert.

El barranc del Pas de l'Escalell és un dels més tècnics de la zona del Berguedà. El descens de l'Escalell es diferencia per la seva quantitat de ràpels i el tipus de roca, ja que és l'únic de la zona format per conglomerat (igual que Montserrat). Aquest barranc es pot descriure com un descens tècnic a causa de que té multitud de ràpels i haurem de demostrar una bona habilitat en la maniobra de ràpel, alguns d'ells són obligats a anar per dins de l'aigua, ens trobarem amb trams estrets, ressalts tècnics que no tenen instal·lacions i haurem de destreparlos amb l'ajuda del nostre guia, passamans per arribar a la capçalera del ràpel i algun salt tècnic de precisió. El barranc del Pas de l'Escalell no és un descens apte per a tots els públics, és un barranc llarg, amb molts ràpels, passos compromesos, i nomes és per a grups reduïts. Per als que vulguin fer el descens del Pas de l'Escalell és imprescindible que es tingui el domini de la maniobra de ràpel. Per progressar bé al barranc del Pas de l'Escalell la ràtio serà de 5 persones per guia. A destacar els ràpels més alts que són de 30 metres aprox. La situació del barranc del Pas de l'Escalell el fa molt favorable per a la gent procedent de Barcelona, Manresa i Berguedà

Requeriments mínims: Per fer el barranc del Pas de l'Escalell cal tenir una bona forma física ja que és llarg i dominar bé la tècnica del ràpel.

Fitxa tècnica:
Situació: Vilada, Berguedà. A 1:30h de Barcelona.
Edat mínima: 18 anys.
Dificultat: Difícil.
Té: Ràpels, algun salt tècnic.
Aquàtic: Si.
Millor època: Primavera / Estiu.
Durada: 4 hores aprox.
Aproximació: 5 min.
Retorn: 1h
Observacions: Molts ràpels.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/5 
 

Barranc del Forat Negre. Nivell Iniciació.

El barranc del Forat Negre és un dels millors descensos per a la iniciació al barranquisme de la zona del Berguedà, i un dels més propers de Barcelona. El Forat Negre es un barranc molt ben format i complert en quan activitat, durant el seu descens ens trobarem amb rapels de 17 metres, desgrimpades, salts (segons condicions), passos estrets que nomes i cap una persona i una cova.  L'avantatge del barranc del Forat Negre es que el mateix pàrking del cotxe es l'inici del barranc i un cop finalitzat podem tenir un segon cotxe a la sortida. Un cop fet el barranc del Forat Negre tenim la possibilitat de combinar-lo amb unes vies ferrades que estan situades al mateix lloc sense necessitat de agafar el cotxe, la via ferrada de Les Roques de l'Enpalomar (de nivell iniciació) o la via ferrada del Cingle de Cal Curt (nivell avançat). El descens del Forat Negre esta situat geogràficament a prop del Pedraforca, a 25min. de Puigcerdà i a 1:30h de Barcelona. El Forat Negre es un barranc ideal per a famílies amb nens a partir de 8 anys, debutants i persones que ja han fet algun altre barranc d'iniciació. 

Requeriments mínims: El descens del Forat Negre es apte per a tothom, iniciats, persones amb por, famílies amb petits (a partir de 8 anys).

Fitxa tècnica:
Situació: Vallcebre, Berguedà. A 1:30h de Barcelona.
Edat mínima: 10 anys.
Dificultat: Fàcil.
Té: Salts, ràpel.
Aquàtic: Si.
Millor època: Primavera / Estiu.
Durada: 3 hores aprox.
Aproximació: 5 min.
Retorn: 5 min.
Observacions: Es pot combinar amb una Via Ferrada.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/3 

BARRANCS A LA GARROTXA (Els més propers a Girona)

Barranc de Sant Aniol. Nivell Elit.

El barranc de Sant Aniol és un dels més coneguts de la zona de l'Alta Garrotxa (Girona) i un dels més bonics i llargs de Catalunya. El descens de Sant Aniol es caracteritza per la seva duresa a causa d'una llarga aproximació, mes el barranc i el retorn, en total ens poden sortir aproximadament unes 8 o 9 hores d'activitat (segons grup i cabal). Però després d'una llarga aproximació (3h aprox) la recompensa està garantida, dins del Sant Aniol ens trobarem de tot, diferents salts de 3 a 8 metres entre aigües cristal·lines de color turquesa, una formació preciosa, desgrimpades, i ràpel, un d'ells anomenat el "Salt de la Capa" espectacular cascada de 40 metres i l'altre anomenat "Salt del Brull" un altre preciós ràpel de 30 mts que ens deixa gairebé al final del barranc. El descens del Sant Aniol seria el més semblant al barranc del Gorgues negres de la zona de Rodellar (Osca). Sens dubte el barranc del Sant Aniol és un descens que hem de programar com repte final seguint una adequada progressió en el barranquisme. La millor època per fer el Sant Aniol és a la primavera, a l'estiu no és molt aconsellable pel seu poc cabal i la calor. A tenir en compte que és un barranc que ens demana una molt bona condició física. El grup ideal és de 5 o 6 persones màxim.

Requeriments mínims: Per realitzar el barranc de Sant Aniol cal tenir una molt bona forma física, tenir experiència en altres barrancs i dominar bé la tècnica del ràpel. Es pot programar un cap de setmana complet realitzant els dos barrancs, Sant Aniol i Canals.

Fitxa tècnica:
Situació: Sadernes, Alta Garrotxa. A 1h de Girona.
Edat mínima: 18 anys.
Dificultat: Difícil.
Té: Salts, tobogan, ràpel.
Aquàtic: Si.
Millor època: Primavera / Estiu.
Durada: 8 hores total aprox.
Aproximació: 3h
Retorn: 1:30h
Observacions: Aigua blau turquesa. Aproximació de 3h (es pot fer una part en btt). Avisar amb antelació necessita permís del parc.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/6

Barranc de les Canals. Nivell Elit.

El barranc de les Canals és sens dubte una altra de les joies de l'Alta Garrotxa (Girona), veí del Sant Aniol però una mica menys conegut. El barranc de les Canals és d'un caràcter molt semblant al Sant Aniol, tècnic i esportiu, es caracteritza per la seva duresa en general, llarga aproximació (3h aprox) i un descens entretingut que ens trobarem amb diferents salts de diverses altures, desgrimpades i ràpel , amb una alçada màxima de 20 metres. Cal destacar una marmita "trampa", en el cas d'estar plena d'aigua la podrem saltar (7 mts), i en el cas d'estar buida ens pot suposar un problema sortir-ne, ja que té una profunditat de 3 mts i és totalment rodona i llisa. Per trobar el barranc de les Canals en òptimes condicions ha d'haver plogut una bona quantitat d'aigua. La millor època per baixar les Canals és a la primavera, a l'estiu pot quedar totalment sec i perd el seu interès. La ràtio ideal per baixar al barranc de les Canals és de 5 o 6 persones màxim. Tota l'activitat ens suposarà un total de 7 o 8 hores.

Requeriments mínims: Per realitzar el barranc de les Canals cal tenir una molt bona forma física, tenir experiència en altres barrancs i dominar bé la tècnica del ràpel. Es pot programar un cap de setmana complet realitzant els dos barrancs, Sant Aniol i Canals.

Fitxa tècnica:
Situació: Sadernes, Alta Garrotxa. A 1h de Girona.
Edat mínima: 18 anys.
Dificultat: Difícil.
Té: Salts, tobogan, ràpel.
Aquàtic: Si.
Millor època: Primavera / Estiu.
Durada: 8 hores total aprox.
Aproximació: 3h
Retorn: 1:30h
Observacions: Aigua blau turquesa. Aproximació de 3h (es pot fer una part en btt). Avisar amb antelació necessita permís del parc.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/6 

BARRANCS A L'ALT URGELL

Barranc de Perles. Nivell Familiar.

El barranc de Perles és un descens ideal per a les famílies. És un petit barranc curt i divertit, amb una successió de ressalts i desgrimpades. El descens del Barranc de Perles és ideal per a nens petits entre 6 i 8 anys o per a famílies que vulguin passar un matí de barranquisme sense que els comporti un gran esforç físic. El barranc de Perles està situat a 40 minuts d'Organyà on es troba la famosa via ferrada de la Regina ia 01:20 h de la Cerdanya. La millor època per baixar el barranc de Perles és a la primavera ja que a l'estiu té molt poc cabal.

Requeriments mínims: Per realitzar el barranc de Perles no és necessària cap experiència prèvia. Amb un mínim de condició física i saber nedar és suficient. Apte per a tothom

Fitxa tècnica:
Situació: Perles, Organya. A 2:15h de Barcelona.
Edat mínima: 7 anys.
Dificultat: Fàcil.
Té: Salts, ràpel.
Aquàtic: Si.
Millor època: Primavera / Estiu.
Durada: 1:30 hores aprox.
Aproximació: 5 min.
Retorn: 20 min.
Observacions: Molt curt, només per a famílies amb nens petits.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/3 

Barranc del Forat de Bòixols. Nivell Iniciació.

El barranc del Forat de Boixols és un canó situat al poble de Bòixols, petit poble entre Tremp i Organyà. El Forat de Boixols és una petita joia on tenim tots els al·licients que pugui tenir un barranc, només començar ja tenim un salt, i a continuació més salts, també ens trobarem amb algun ràpel, un d'ells de 18 metres desplomat on tota l'aigua ens caurà a sobre, i petites desgrimpades. El descens del Forat de Boixols és d'iniciació i apte per a la gran majoria de gent, encara que sigui un barranc "fàcil" és divertit i molt entretingut, a més a la primavera el color de l'aigua és espectacular "blau turquesa". La seva millor època per descentra'l es a principis de primavera i estiu. El Forat de Boixols té un accés de 15 "i un retorn de 30", còmodes i bonics. A destacar l'últim salt del Boixols (veure foto) es pot saltar a diferents nivells, arribant fins als 8-9 metres màxim. El descens acaba en un preciós pont romànic amb una gran badina on ens canviarem i ens podrem banyar.

Requeriments mínims: Per realitzar el Forat de Boixols no es necessària una experiència prèvia, nomes cal saber nadar i un mínim de condició física.

Fitxa tècnica:
Situació: Bòixols. Pallars Jussà. A 2h de Lleida. 1h 20/ 30 de Puigcerda (La Cerdanya)
Edat mínima: 12 anys.
Dificultat: Fàcil.
Té: Salts, ràpel.
Aquàtic: Si.
Millor època: Primavera / Estiu.
Durada: 2.30 / 3  hores aprox.
Aproximació: 15 min.
Retorn: 45 min.
Observacions: Ideal per a famílies o debutans del barranquisme.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/3 

Barranc de Fontanella. Nivell Avançat.

El barranc de Fontanella, és un preciós descens ben format i dividit en tres parts. El Fontanella és un barranc molt poc freqüentat per la seva accés ja que és necessari un 4x4. El més destacable del Fontanella són les seves formacions, especialment en la part final, un encadenat de rapels on el penúltim és una marmita trampa de tres metres de profunditat que haurem de escalar amb l'ajuda del nostre guia i una corda. Seguidament ens espera un ràpel volat de 25 metres.

Aquest barranc està dividit en 3 parts, les superiors tenen una mica d'aigua, fins arribar a la meitat que es filtra, després queda completament sec. Es podria comparar una mica amb el barranc de Basender (Serra de Guara). El Fontanella es pot fer tot l'any. A banda dels rapels destaquem la transparència del aigua on podrem veure tritons. Barranc molt apte per a cursos i tècniques de cordes.

Requeriments mínims: Per realitzar el barranc de Fontanella no és necessària una experiència en descensos aquàtics. Amb un mínim de condició física i el maneig de la tècnica del ràpel serà suficient.

Fitxa tècnica:
Situació: Organyà, a 2h de Barcelona.
Edat mínima: 18 anys.
Dificultat: Mitjà.
Té: Ràpel.
Aquàtic: No.
Millor època: Tot l'any.
Durada: 3 hores aprox.
Aproximació: 7 km de pista / Cotxe.
Retorn: 30 min.
Observacions: Part final molt maca. Combinació de cotxes per pista, 7 km.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/4 

Barranc de Fenollet. Nivell Avançat.

El barranc del Fenollet és un descens ideal per passar un matí, amb una successió de ràpels fins arribar al penúltim que es de 40 mts volat. Normalment el barranc de Fenollet sol anar sec i no cal neoprè, amb uns escarpins el podrem baixar sense problemes. Al barranc del Fenollet només ens trobarem amb ràpels. Els ràpels són tots seguits, i amb una alçada de 5 a 40 metres el més gran. Aquest barranc ens aportarà una bona consolidació d'aquesta maniobra. Barranc curt però intens, el podem realitzar qualsevol època de l'any. A destacar un espectacular ràpel volat de 40 metres. La seva ubicació és propera a la població d'Organyà.

Requeriments mínims: Per baixar el barranc de Fenollet, no cal una experiència prèvia. És important no tenir vertigen i un mínim de condició física.

Fitxa tècnica:
Situació: Organyà, a 2:15 de Barcelona
Edat mínima: 18 anys.
Dificultat: Mitjà.
Té: Ràpel.
Aquàtic: No.
Millor època: Tot l'any.
Durada: 2 hores aprox.
Aproximació: 45 min.
Retorn: 20 min.
Observacions: Ràpel volat de 40 metres.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/4 

Barranc de la Font Bordonera. Nivell Iniciació.

Barranc ideal per a debutants en el món dels descensos aquàtics.
La seva millor època és a la primavera. Té una mica de tot, salts, ràpel i caminar. Es podria comparar amb el barranc de la Peonera a la Serra de Guara, però més fàcil. Situat a una hora de la Cerdanya.

Requeriments mínims: Saber nedar i un mínim de condició física.

Fitxa tècnica:
Situació: Organyà, a 2:15 de Barcelona.
Edat mínima: 10 anys.
Dificultat: Fàcil.
Té: Salts.
Aquàtic: Si.
Millor època: Primavera / Estiu.
Durada: 1:30 hores aprox.
Aproximació: Cotxe
Retorn: Cotxe
Observacions: Ideal per a famílies amb nens petits.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/3 

Barranc de Boter. Nivell Elit.

El barranc de Boter, més que un barranc és una cascada de 250 metres, probablement és la més alta de Catalunya, situada al costat de la coneguda via ferrada de la Regina a la població d'Oliana. Evidentment és un barranc només apte per a uns pocs. Ens haurem d'enfrontar amb 4 ràpels, dos curts i els dos següents ja són de 100 + 100 metres, en total un ràpel al buit de 200 metres!! La primera instal·lació no té lleixa, el que vol dir que estarem penjats a 200 metres del terra, per arribar a la següent instal·lació hem de fer un pèndol d'uns 3 metres. L'emoció i els nervis estan garantits.

Requeriments mínims: No tenir vertigen, controlar el maneig de cordes i ser autosuficients al ràpel.

Fitxa tècnica:
Situació: Organyà, a 2:15 de Barcelona.
Edat mínima: 18 anys.
Dificultat: Difícil.
Té: Ràpel.
Aquàtic: No.
Millor època: Tot l'any.
Durada: 3 hores aprox. 
Aproximació: Cotxe 4x4
Retorn: 40 mes Cotxe 4x4
Observacions: El ràpel de 200 metres el volat. Reunió penjada. Combinació de cotxes per pista.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/6 

BARRANCS AL PIRINEU ORIENTAL FRANCÈS O CATALUNYA NORD

Barrancs de Bousous. Nivell Iniciació.

Petit però amè descens. El seu interès el trobarem a la part final, on trobarem passos estrets amb un cabal considerable. La primavera i l'estiu són les millors èpoques. Barranc curt i combinable amb altres de la zona, com el  barranc del Salt del Pi i barranc de la Maria Valenta. Situat al Pirineu Oriental Francès, a 2h de la Cerdanya.

Requeriments mínims: Barranc apte per a la iniciació, cal saber nedar.

Fitxa tècnica:
Situació: Ceret, Pirineu Oriental Frances. A 1:30h de Barcelona.
Edat mínima: 10 anys.
Dificultat: Fàcil.
Té: Salts, ràpel.
Aquàtic: Si.
Millor època: Primavera / Estiu.
Durada: 1:30 hores aprox.
Aproximació: 40 min.
Retorn: 20 min.
Observacions: Molt curt, possibilitat de combinar amb el barranc de Salt del Pi.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/3 

 

Barranc de Salt del Pi. Nivell Iniciació.

Germà i molt semblant al barranc de Bousous, engorjat molt bonic però curt i sense grans riscos. Ens ofereix una mica de tot, ràpel (el més llarg de 25 metres), salts, tobogan i alguna desgrimpada. Barranc apte per a la iniciació. Combinable amb el barranc de Bousous i el barranc de la Maria Valenta. Situat al Pirineu Oriental Francès, a 2h de la Cerdanya.

Requeriments mínims: Barranc apte per a la iniciació, cal saber nedar.

Fitxa tècnica:
Situació: Ceret, Pirineu Oriental Frances. A 2h de Barcelona.
Edat mínima: 10 anys.
Dificultat: Fàcil.
Té: Salts, ràpel.
Aquàtic: Si.
Millor època: Primavera / Estiu.
Durada: 1:30 hores aprox.
Aproximació: 40 min.
Retorn: 5 min.
Observacions: Molt curt, possibilitat de combinar amb el barranc de Bousous.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/3 

Barranc de Maria Valenta. Nivell Iniciació.

Curiós salt d'aigua o cascada ben definida. La seva part superior ens reserva una gran sorpresa. Semblant als seus altres dos germans és un barranc curt però entretingut, amb salts, desgrimpades i ràpel, a destacar l'últim de gairebé 30 metres. Combinable amb el barranc de Bousous i el barranc del Salt del Pi. Situat al Pirineu Oriental Francès, a 2h de la Cerdanya.

Requeriments mínims: Barranc apte per a la iniciació, cal saber nedar.

Fitxa tècnica:
Situació: Ceret, Pirineu Oriental Frances. A 2h de Barcelona.
Edat mínima: 10 anys.
Dificultat: Fàcil.
Té: Salts, ràpel.
Aquàtic: Si
Millor època: Primavera / Estiu.
Durada: 1:30 hores aprox.
Aproximació: 20 min.
Retorn: 10 min.
Observacions: Molt curt, possibilitat de combinar amb el barranc de Salt del Pi.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/3 

Gorgues del Llech. Nivell Avançat.

Video youtube: http://www.youtube.com/watch?v=yHbd0Qz7-pk&list=FLGqY-_hy_4MBUN2gvAZJxWQ

El barranc del Llech és el descens estrella de tot el Pirineu Oriental Francès, sense cap dubte és el més bonic, amb unes formacions espectaculars a causa del seu cabdal permanent d'aigua. Podríem dir que el barranc del Llech es famós per els sues tobogans polits i les seves marmites enormes i profundes, sempre plenes d'aigua i sense cap perill de picar contra cap pedra ni res semblant. No hi ha cap barranc igual que el Llech. Es el més semblant a un parc aquàtic (no mal interpretar com a fàcil), el descens del Llech és un seguit de tobogans, salts i un únic ràpel, i sense "temps mort", és gairebé tot seguit. En el barranc del Llech tenim que destacar un salt de 10 metres, el tobogan "llençadora", de 14 metres, el "killer"  tobogan molt vertical, una petita badina amb el nom de "rentadora" (perillosa amb molta aigua, per el drosatge que te), el tobogan "reverso", i alguna altre sorpresa. El descens del Llech es pot baixar de moltes maneres, però la millor manera de gaudir-lo és amb la Companyia de Guies de Bellver de Cerdanya, ens coneixem fins a l'última pedra i tots els secrets del barranc. La millor època per fer el barranc del Llech és des de la primavera fins a mitjans de setembre. Situat a Prades del Conflent, Pirineu Oriental Frances. A 1:20h de Puigcerdà, la Cerdanya.

Requeriments mínims: Per fer el barranc del Llech és inprescindible saber nedar amb soltesa ja que el descens del Llech és molt aquàtic. No tenir por als salts i tobogans. Podem programar el barranc del Llech com el nostre primer barranc.

Fitxa tècnica:
Situació: Prades del Conflent, Pirineu Oriental Frances. A 2:15h de Barcelona.
Edat mínima: 10 anys.
Dificultat: Mitjà.
Té: Salts, tobogan, ràpel.
Aquàtic: Si.
Millor època: Primavera / Estiu.
Durada: 3.30 hores aprox.
Aproximació: 30 min.
Retorn: 35 min.
Observacions: Espectacular formació, ple de tobogans i salts, un tobogan llançadora. Molt aquàtic. El millor de tot el Pirineu.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/4 

Barranc de les Anellas. Nivell Avançat.

Video Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=5lp-7zhfVw4

El barranc de les Anellas és un descens molt semblant a les Gorgues del Llech. Podríem dir que és el millor barranc situat al Pirineu Oriental del costat més proper a Perpinyà, i molt a prop de Girona, a només a 1h aproximadament. Durant el descens del barranc de les Anellas ens trobarem amb tot tipus d'obstacles, salts (a destacar el primer que és de 11 metres, opcional), ràpel (fins a 27 mts) i tobogans (a destacar l'últim de 16 metres), també hi ha la possibilitat de poder repetir algun salt ja que estan equipats per tornar a pujar. Les Anellas és un barranc amb un caràcter aquàtic esportiu i divertit, que pot ser apte per a tots els públics, fins i tot per a famílies amb nens de 10 anys.

El descens de les Anellas té un còmode accés i retorn ja que es pot fer combinació de cotxes per haver de caminar menys. La millor època per fer les Anellas és des de la primavera fins a mitjans de setembre. La situació del barranc de les Anellas és ideal per a la gent de Girona i Barcelona.

Requeriments mínims: Per fer el barranc de les Anellas es necessari saber nadar  i no tenir por dels salts i tobogans. El descens de les Anellas el podem planificar com el nostre primer barranc

Fitxa tècnica:
Situació: Ceret, Pirineu Oriental Frances. A 1:30h de Barcelona.
Edat mínima: 10 anys.
Dificultat: Mitjà.
Té: Salts, tobogan, ràpel.
Aquàtic: Si.
Millor època: Primavera / Estiu.
Durada: 2.30 hores aprox.
Aproximació: Cotxe
Retorn: 30 min, mes cotxe.
Observacions: Semblant al barranc del Llech però mes curt, ple de tobogans i salts.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/4 

Barranc de Taurinya. Nivell Elit.

El barranc de Taurinya és un similar de les gorgues del Cady, es troba situat als peus del Canigó, el Pirineu Oriental Francès i és el que té el recorregut més llarg d'aquesta zona. La vegetació i l'esforç físic són punts a tenir en compte. Es tracta d'un descens, físic, tècnic i esportiu, amb un entorn una mica salvatge que de vegades ens fa dubtar de l'itinerari a seguir durant la progressió. El barranc del Taurinya és un descens poc freqüentat pel seu complex accés i retorn, segons l'època necessitarem agafar un taxi perquè ens porti fins a l'inici del camí, això és degut a que la pista d'accés està regulada durant uns mesos. En el descens del barranc del Taurinya ens trobarem amb tot tipus d'obstacles, salts amb una alçada màxima de 8 o 9 mts, marxa pel riu, desgrimpades, ràpel (1 de 50 mts) i el més destacable del Taurinya són els seus tobogans de vertigen, impressionants tobogans verticals i llargs (algun de 15 o 16 mts), on més d'una vegada dubtarem a tirar-nos i haurem de confiar en les decisions del guia. La millor època per baixar al barranc del Taurinya és a finals de Primavera i abans de juliol o a principis de Setembre.

El barranc de Taurinya no és un descens d'iniciació, només està indicat per a gent amb experiència i amb una bona forma física. Es troba situat a 1:20 de Puigcerdà i a 1:30 de Roses.

Requeriments mínims: Per realitzar el barranc del Taurinya cal tenir experiència en altres barrancs (tipus Nuria o Cady), saber nedar, una bona condició física i dominar bé la tècnica del ràpel, ja que haurem de ser una mica autosuficients per avançar amb agilitat. Per a una òptima progressió del barranc del Taurinya la ràtio no superara les 6 persones.

Fitxa tècnica:
Situació: Prades, Pirineu Oriental Frances. A 2:15h de Barcelona.
Edat mínima: 18 anys.
Dificultat: Difícil.
Té: Salts, tobogan, ràpel.
Aquàtic: Si.
Millor època: Primavera / Estiu
Durada: 4 hores aprox.
Aproximació: Cotxe
Retorn: Cotxe
Observacions: Ràpel de 50 metres. Tobogans de 10 a 16 metres. Combinació de cotxes per pista.

Barranc del Cady. Nivell Elit.

El barranc del Cady és una altra de les joies del Pirineu Oriental Francès, barranc estrella i desconegut. El descens del Cady es podria definir com a tècnic, esportiu i de llarga durada, és un barranc semblant al les gorgues del Taurinya, salvatge i difícilment ens trobarem a algú. Molt pocs guies el treballen per la seva dificultat i les seves trampes ocultes. Durant el descens de les gorgues del Cady ens trobarem amb tot tipus d'obstacles, badines profundes d'aigua en què haurem de nedar, diversos salts tècnics i de diferents alçades, tobogans estrets on notarem la força de l'aigua, diverses desgrimpades on haurem de demostrar una bona habilitat en el descens de barrancs i la maniobra de ràpel. Una de les característiques del barranc del Cady és l'elevat cabal de l'aigua amb passos obligats i altres punts claus. Les gorgues o barranc del Cady serien les terceres recomanades a realitzar després del barranc del Llech i del Núria. És un descens molt aquàtic i tècnic amb algun passos compromesos on ens haurem de refiar del nostre guia. Al barranc del Cady cal avaluar molt bé el cabal abans d'entrar per no tenir cap contratemps.

Requeriments mínims: Per realitzar el barranc del Cady cal tenir experiència en altres barrancs (tipus Nuria), saber nedar, una bona condició física i dominar bé la tècnica del ràpel, ja que haurem de ser una mica autosuficients per avançar amb agilitat. Per a una òptima progressió del barranc del Cady la ràtio no superara les 6 persones.

Fitxa tècnica:
Situació: Prades, Pirineu Oriental Frances. A 2:15h de Barcelona.
Edat mínima: 18 anys.
Dificultat: Difícil.
Té: Salts, tobogan, ràpel.
Aquàtic: Si.
Millor època: Primavera / Estiu.
Durada: 5 hores aprox.
Aproximació: 7km de pista, cotxe
Retorn: 7km de pista, cotxe.
Observacions: Salt de 11 metres i tobogan de 25 metres. Combinació de cotxes per pista.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/6 

BARRANCS A L'ARIEGE (FRANÇA)

La realització d'aquests barrancs comporta el pagament del peatge del Túnel de Puymorens, no inclòs en el preu del barranc. Estan a una hora i mitja de Puigcerdà.

Barranc de Marc. Nivell Iniciació / Avançat.

El barranc de Marc ens deixarà gratament sorpresos per la seva formació i abundància d'aigua. Es tracta d'un barranc d'iniciació curt però molt complet, amb un accés de només de 10 minuts, per començar el barranc del Marc ens trobarem amb una petita tirolina obligada que ens deixarà a l'inici del primer ràpel. Dins del barranc de Marc ens trobarem amb salts, desgrimpades i algun petit tobogan, fins a arribar al mateix cotxe. Sens dubte el barranc den Marc és recomanable per a la iniciació del barranquisme. El descens de Marc recomanem combinar-lo amb el barranc de l'Artigue, degut a la seva curta durada. Situat a 1:30 h de Puigcerdà, la Cerdanya.

Requeriments mínims: Per realitzar el descens del Marc només cal saber nedar.

Fitxa tècnica:
Situació: Marc, Ariège, França. A 1:30 de Puigcerdà / La Cerdanya.
Edat mínima: 14 anys.
Dificultat: Mitjà.
Té: Salts, ràpel.
Aquàtic: Si.
Millor època: Primavera / Estiu.
Durada: 2 hores aprox.
Aproximació: 15 min.
Retorn: Inmediat.
Observacions: Encaixat, fàcil accés. Curt a combinar amb el barranc de Artigue. Petita tirolina d'accés.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/3 

Barranc de l'Artigue. Nivell Avançat.

El barranc de l'Artigue és un dels millors descensos de l'Ariège, al Pirineu Central. El l'Artigue és un barranc molt complet quant activitat, ens trobem amb diversos salts, un en què podem saltar des de 9 mts, 1 tobogan de 8 mts, ràpel, marxa pel riu, un color de l'aigua espectacular blau turquesa i passarem per sota de unes cascades amb abundant aigua. El barranc de l'Artigue està situat molt a prop de la Pica d'Estats, el pic més alt de Catalunya, per la seva situació sempre porta un elevat cabal d'aigua pel que la millor època per descentra'l es des de mitjans de juliol fins a mitjan setembre . És possible i recomanable combinar el barranc de l'Artigue amb el barranc de Marc, petit barranc molt format i aquàtic de curta durada. Situat a 1:30 h de Puigcerdà, la Cerdanya

Requeriments mínims: Saber nedar amb soltesa ja que el Artigue és un barranc molt aquàtic i no tenir por als salts i tobogans.

Fitxa tècnica:
Situació: Artigue, Ariège, França. A 1:30h de Puigcerdà / La Cerdanya.
Edat mínima: 16 anys.
Dificultat: Mitjà.
Té: Salts, ràpel, tobogan.
Aquàtic: Si.
Millor època: Primavera / Estiu.
Durada: 3:30 hores aprox.
Aproximació: 1h
Retorn: 30 min.
Observacions: Aigua turquesa.Combinable amb el barranc de Marc. Petita tirolina d'accés.
Reserves / Informació: http://www.guiesdemuntanya.net/reserva/article/4 * llegenda nivells de dificultat
[ home ]   [ Qui Som? ]   [ Estiu ]   [ Hivern ]   [ Formació ]   [ Programes ]   [ Agenda ]   [ Reserva ]   [ Altres ]  [ login ]

guiesdemuntanya.net & x-canyoning.com guies de barrancs i muntanya © 2013
info@guiesdemuntanya.net www.guiesdemuntanya.net 644 31 75 08 contactar
[ nota legal ]  © 2013
* nota: la cistella generarà una pre-reserva de les activitats