idioma: 
0 Activitat(s)
TOTAL 0.00 €

Vols continuar navegant per la web o finalitzar la teva pre-reserva ara?


Aneto amb esquís

Ascensió del Aneto amb esquís de muntanya.

L'Aneto amb els seus 3404 metres és el pic més elevat de la serralada pirinenca i la coronació del seu cim una de les ascensions més emblemàtiques del Pirineu i del Parc Natural de Posets-Maladeta. Situat a la vall de Benasque  és un dels massissos més freqüentats pels alpinistes i els esquiadors de muntanya, on la gran majoria de gent va a la conquesta del cim més alt, l'Aneto.

La bona orientació de les glaceres de l'Aneto, Maladeta i Alba permet conservar neu en abundància i de bona qualitat fins gairebé arribar l'estiu, el que ens permet tancar la temporada d'esquí de muntanya fins al pròxim any. A la primavera l'ascensió a l'Aneto acostuma a ser més còmoda per la climatologia i la neu transformada que la fan més fàcil d'esquiar. A l'Aneto les nevades solen ser molt primerenques i solen acabar tard, en comparació amb altres parts del Pirineu.

L'Aneto és una de les ascensions clàssiques i que té un ambient més alpí, durant la seva ascensió podrem gaudir d'unes espectaculars vistes, creuarem una glacera i, finalment, haurem de passar per una petita aresta anomenada el pas de Mahoma molt aèria on ens encordarem fins a arribar al cim de l'Aneto.

Programa de l'ascensió a l'Aneto amb esquís. 2 Etapes:

1-Etapa: Hospital de Benasque - Refugi de la Renclusa.
Aparcarem el cotxe a l'hospital de Benasque o Pla d'Estan (segons condicions de la pista). Pujarem per la pista d'esquí de fons fins a arribar al barranc de la Renclusa, travessarem la llera i remuntarem fins al refugi de la Renclusa situat a 2.140 metres.

Fitxa tècnica de la primera etapa:
Desnivell positiu: 400 metres aprox.
Distància: 5,5 km aprox.
Temps d'ascens: De 2 a 3h. aprox.

2-Etapa: Refugi de la Renclusa - Portillón superior - Aneto - Descens per Aigualluts.
Ens llevarem a les 5 am per esmorzar i preparar el material. Partint del refugi ens dirigirem seguint la llera del torrent fins arribar a unes pales que ens faran guanyar altitud. Un cop superades seguirem direcció a la característica Pedra del Marquès, fins al Portillón superior, des d'aquí ja podrem veure l'Aneto, però ens haurem de descalçar els esquís per baixar la canal que ens portarà a la glacera, un tram espectacular situat a 2500 metres. Un cop a la glacera ens calçarem els esquís i realitzarem una llarga diagonal per la glacera en direcció al Aneto. L'últim tram puja per una forta pendent fins arribar al famós pas de Mahoma, (petita cresta espectacular i aèria) que ens deixarà al cim de l'Aneto (3404 m). Per passar la carena del pas de Mahoma el guia ens encordarà per garantir la màxima seguretat. Un cop al cim ens espera un espectacular descens de 1300 metres de desnivell amb els esquís fins al Forau d'Aigualluts, una curiosa formació geològica on l'aigua que baixa de les muntanyes desapareix en un espectacular forat.

Fitxa tècnica de la segona etapa:
Desnivell positiu: 1200 metres aprox.
Desnivell negatiu: 1650 metres aprox.
Distància: 18,5 km. aprox.
Temps d'ascens: De 4 a 5h. aprox.
Temps de descens: De 2 a 3h. aprox.

Localització de l'activitat: Benasque (Aragó).
Durada de la travessa: 2 dies.
Dates: D'Abril a Juny (segons condicions de neu).

Requisits per realitzar l'activitat: Dominar bé la tècnica d'esquí alpí en tots els nivells de pistes. Tenir conceptes bàsics d'alpinisme, utilització dels grampons i piolet. Coneixement i maneig del material de seguretat, ARVA, pala i sonda.

Material necessari:
Equip complet d'esquí de muntanya, roba adequada d'hivern, piolets, grampons, motxilla tècnica amb porta esquís, ARVA, pala, sonda, ulleres de sol i vent, menjar i beguda.

Què inclou el preu:

  • Guia de Muntanya (Tècnic esportiu d'alta muntanya).
  • Material tècnic de seguretat. (Inclou arnès)
  • Assegurança d'accidents i responsabilitat civil.

No inclou: El transport, equip d'esquí de muntanya, l'allotjament i manutenció del guia.

Tarifes:
1-Pax 285 €
2-Pax 165 € Pax.
3-Pax 110 € Pax.
4-Pax 95 € Pax.


* llegenda nivells de dificultat
[ home ]   [ Qui Som? ]   [ Estiu ]   [ Hivern ]   [ Formació ]   [ Programes ]   [ Agenda ]   [ Reserva ]   [ Altres ]  [ login ]

guiesdemuntanya.net & x-canyoning.com guies de barrancs i muntanya © 2013
info@guiesdemuntanya.net www.guiesdemuntanya.net 644 31 75 08 contactar
[ nota legal ]  © 2013
* nota: la cistella generarà una pre-reserva de les activitats